facebook

Чим небезпечний штам “Дельта” для дітей: медики США дали відповідь

Штам коронавірусу “Дельта” заразніше звичайного, що робить його небезпечним для дітей. Однак його протікання не завжди буває важким.

Про це повідомляє Medicalxpress.

Американський лікар-інфекціоніст Хуан Дюмуа заявив, що штам “Дельта” дуже небезпечний для дітей через те, що він легко поширюється. Це зайвий раз доводить те, що в навчальних закладах необхідно носити маски та вакцинувати тих, хто вже досяг потрібного віку, вважає медик.

Але в той же час заразність “Дельти” не означає обов’язково важку форму перебігу хвороби. Експерти кажуть, що у деяких дітей хвороба протікає в легкій формі і навіть немає необхідності в госпіталізації.

У США з початку вересня щотижня 250 тисяч дітей заражаються штамом коронавірусу “Дельта”. Про це свідчать дані Американської академії педіатрії. А з початку світової пандемії в Америці захворіли понад 5 млн дітей.

У ВООЗ підтвердили поширення “Дельта”-вірусу в 180 країнах. У багатьох з них збільшилася і госпіталізація дітей.

Вакцини від коронавірусу знижують його поширення і захищають від зараження штамом “Дельта”. За даними CDC, в Америці нещеплених дітей віком від 12 років у 10 разів частіше госпіталізують, ніж тих, хто вакцинувався.

Також Realist.online повідомляв, що компанія Pfizer заявила про те, що їх вакцина від коронавірусу безпечна для дітей.

Джерело.

Close