facebook

Приморозки в Україні до -5: в Гідрометцентрі уточнили прогноз

Приморозки в Україні можливі протягом найближчих трьох днів, з 1 по 3 жовтня. Від’ємних нічних температур не буде лише на заході і крайньому півдні.

Про це в ексклюзивному коментарі OBOZREVATEL розповіла синоптикиня Українського гідрометцентру Олександра Хала. “Приморозки будуть переважно на ґрунті, але можливі і в повітрі до -5 градусів”, – уточнила вона.

Найбільш сильними приморозки будуть на північному сході країни – на Харківщині, Луганщині, на півночі Донеччини. “Там навіть в повітрі можливі -2… -5 градусів”.

Хала повідомила, що на більшій частині території країни оголошено перший рівень небезпечності – жовтий, а на північному сході другий, “тому що там приморозки більш інтенсивні”.

Водночас синоптикиня розповіла, що, як правило, у місті Києві температура повітря дещо вища, ніж середня по Київській області. Тому можливо, що у найближчі ночі в області будуть нічні приморозки, а у місті температура не перетинатиме нульову відмітку.

Вона додала, що нічні приморозки, як правило, корелюються із ясною погодою, оскільки відбувається сильне вихолоджування приземного шару атмосфери у нічні години. За наявності хмар ночі значно тепліші.

“Надалі поки що штормових попереджень немає. Можливо, зміниться погода і буде більше хмарності, і ночі не будуть такими холодними”, – припустила синоптикиня.

Джерело.

Close