facebook

Вчені назвали найефективнішу вакцину проти штаму «Дельта»

Вчені назвали найефективнішу вакцину проти штаму «Дельта» 

Переважна більшість госпіталізацій і смертей від Covid-19 як і раніше припадає на нещеплених людей

Вакцина від компанії Moderna на 95% запобігає госпіталізації після зараження штамом «Дельта», і на 92% захищає від реанімації. Про це пише newsyou.info з посиланням на висновок Regenstrief Institute Vice.

За даними вчених, вакцини Moderna, Pfizer і Johnson&Johnson можна вважати ефективними для запобігання госпіталізацій і реанімації після зараження коронавірусом «Дельта».

Однак, як сказано в дослідженні, найвищу ступінь захисту від «Дельта»-штаму показала саме вакцина Moderna.

«Ці реальні дані показують, що вакцини залишаються високоефективними в зниженні кількості госпіталізацій, пов’язаних з Covid-19, і відвідувань відділень невідкладної допомоги, навіть при наявності нового варіанту Covid-19. Ми настійно рекомендуємо робити щеплення всім, хто має на це право, щоб зменшити кількість серйозних ускладнень і полегшити навантаження на нашу систему охорони здоров’я», – заявив автор дослідження Шон Гранніс.

Ефективність вакцин в запобіганні госпіталізації після зараження штамом «Дельта»:

Moderna – 95%;
Pfizer – 80%;
Johnson & Johnson – 60%.
Ефективність вакцин в запобіганні реанімації після зараження коронавірусом штаму «Дельта»:

Moderna – 92%;
Pfizer – 77%;
Johnson&Johnson – 65%.
За словами Шона Гранніса, у людей після вакцинації дійсно трапляються проривні інфекції (повторне зараження – ред.), проте дослідження показує, що хвороба у них протікає в більш легкій формі.

«Переважна більшість госпіталізацій і смертей від Covid-19 як і раніше припадає на нещеплених людей. Вакцини від Covid-19 – потужні інструменти боротьби з пандемією», – підсумував автор дослідження.

Джерело.

Close