facebook

Під Запоріжжям судили жінку, гуси якої спричинили ДТП

Водій автівки намагався уникнути зіткнення з гусьми, але однаково влетів у стадо.
Про це повідомляє ForPost з посиланням на реєстр судових рішень.

Курйозний випадок стався 3 вересня 2021 року у селі Новомиколаївка Пологівського району Запорізької області. Місцева мешканка випасала стадо гусей. Вона на якийсь час відволіклася, гуси залишилися без нагляду і зненацька гайнули на дорогу. В цей час повз проїздив автомобіль Chevrolet, водій якого намагався загальмувати, але гусей все ж таки збив. В результаті авто отримало незначні механічні пошкодження, а птахи хоч і залишилися живими, але отримали незначні травми.

Поліцейські, які прибули на місце ДТП, розтлумачили її як порушення правил дорожнього руху, а саме пункту 7.7 згідно з яким особам, які керують гужовим транспортом, і є погоничами тварин, забороняється залишати їх на смузі дороги без нагляду та випасати їх.

Господиню гусей поліцейські визнали винною в ДТП і склали на неї протокол. Жінка з обвинуваченням не погодилася.

За результатами розгляду справи суд ухвалив рішення, що патрульні неправильно витлумачили ПДР і зарахували власницю гусей до власників рогатої худоби, про яку йдеться в пункті 7.7 ПДР.

В результаті суд визнав жінку невинною в скоєнні ДТП, а справу закрили у зв’язку з відсутністю в діях власниці гусей складу адміністративного правопорушення.

Джерело.

Close