facebook

Чи висаджуватимуть пасажирів без COVID-сертифікату з автобусу: пояснили у Нацполіції

Водії повинні контролювати наявність відповідних “ковідних” документів у пасажирів.

В Україні від 21 жовтня діятимуть нові правила пасажирських перевезень на період карантину. Для поїздки між регіонами потрібно мати тест на коронавірус або COVID-сертифікат, які перевірятимуть поліцейські.

Про це розповіла речниця Національної поліції Мар’яна Рева у коментарі РБК-Україна.Спікерка каже, що поліцейські мають право проводити вибіркові перевірки наявності у пасажирів і водіїв “ковідних” документів. Утім, під час рейдів копи не будуть висаджувати пасажирів без масок і, наприклад, COVID-сертифікатів. Протоколи будуть складатися на перевізників.

“Висаджувати з транспорту нікого не будуть. Складатимуть адмінпротокол на перевізника. Тому водії повинні проконтролювати наявність відповідних документів у пасажирів”, – додала Рева.

Водночас, за її словами, у міському громадському транспорті всі обов’язково мають бути в масках. Щодо наповненості, то кожен регіон може вводити ці обмеження на свій розсуд.

Нагадаємо, в Україні від 21 жовтня діятимуть нові правила пасажирських перевезень пасажирів між регіонами. Для кожної карантинної зони визначено необхідний перелік документів, які повинні мати і водії, і пасажири задля поїздок між регіонами України. Перелік цих документів доступний за посиланням.

Джерело.

Close