facebook

Вакцинацію від коронавірусу та грипу можна робити в один день – імунолог

Наразі затверджено рекомендацію МОЗ про те, що вакцини від COVID-19 та проти грипу можна поєднувати.

Вакцинуватися від грипу потрібно навіть тим, хто вакцинувався від COVID-19, а щепитися від цих двох інфекційних хвороб можна робити в один день.

Про це на брифінгу 12 жовтня сказав голова Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики Федір Лапій, пише “УНІАН”.

“Вакцинуватися від грипу потрібно. Вакцина від COVID-19 абсолютно не захищає від грипу… Якщо ми беремо COVID-19 плюс грип, ризик смерті зростає удвічі. Карантинні, протиепідемічні заходи, звичайно, не на користь поширення грипу, тому ми мали досить таки спокійний сезон 2020-2021 року, але ви прекрасно розумієте, що грип – це сезонна інфекція, і, коли у нас літо, то в Південній півкулі – зима і сезон грипу. Вже ми бачимо, що вірус грипу нікуди не зник з планети, що він є, поширюється і передається, викликає захворювання. Зараз на сто відсотків ніхто не може сказати, наскільки грип себе поведе – смиренно чи буде викликати не менше біди, ніж COVID-19”, – сказав він та додав, що наразі затверджено рекомендацію МОЗ про те, що вакцини від COVID-19 та проти грипу можна поєднувати.

“Вже є затверджена МОЗ рекомендація про те, що вакцини проти грипу, на відміну від інших вакцин від інфекційних хвороб, ми можемо вводити в один день з вакциною проти COVID-19 або з будь-яким інтервалом”, – наголосив Лапій.

Записатися на вакцинацію від коронавірусу вже сьогодні ви можете у свого сімейного лікаря або за телефоном контакт-центру МОЗ – 0 800 60 2019. Більше про вакцинацію ви можете дізнатися на сайті vaccination.covid19.gov.ua.

Джерело.

Close