facebook

“Скуплюся за вас, бо маю COVID-сертифікат”: у “червоних” зонах з’являється новий бізнес

Українці адаптуються до нових умов.

Станом на сьогодні 5 регіонів України входять до “червоної” зони і разом із довжелезними чергами на вакцинацію і рейдами правоохоронців у цих областях з’являється і новий бізнес. У Мережі з’явилися оголошення: “Скуплюсь за вас у крамниці, бо маю COVID-сертифікат”.

Про те, як винахідливі кур’єри допомагають потрапити до крамниці без сертифіката, якщо ваше місто у “червоній” зоні – 20 жовтня йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Так, хоч офіційно Львів не у “червоній” зоні, місцева влада вирішила запровадити там не менш суворі обмеження.

Вихід пропонують винахідливі кур’єри – мовляв вони мають сертифікати і усе можуть зробити за вас. Гроші просять наперед, але особливих гарантій, що товар буде доставлений – не дають. На телефон пропонують вислати свій сертифікат.

В Одесі суворі обмеження діють від понеділка, а доступ до непродовольчих крамниць лише з “ковід”-сертифікатом або свіжим ПЛР-тестом.

В Одесі, для цілковитої гарантії виконання замовлення, клієнтам пропонують разом їхати до торгового центру, а потім почекати, поки кур’єр придбає потрібні товари. Вразі адресного доставлення, гроші необхідно скинути на карту. Правлять за таку послугу 150 грн. за годину. Ця сума включає проїзд та доставлення.

А ось у Миколаєві, хоча це місто і взагалі ще у “помаранчевій” зоні і без надсуворих обмежень, кур’єри вочевидь лише готуються до попиту на їхні послуги.

Джерело.

Close