facebook

Гречка по 12 грн. «Слуга» Тищенко осоромився із цінами на продукти (відео)

Народний депутат Микола Тищенко не помітив зростання цін на продукти харчування. Він як і раніше купує гречку по 12 грн і сало по 50 грн/кг на найдорожчому ринку Києва.

Нардеп від «Слуги народу» Микола Тищенко вкотре спантеличив журналістів. Цього разу, відповідаючи на питання про вартість продуктів харчування, озвучивши ціни дворічної давності.

Так, Тищенко повідомив, що купує продукти на одному з найдорожчих ринків столиці, Бессарабському. Вибирає продукти і робить покупки самостійно.

За словами нардепа, вартість кілограма гречки становить всього 12 грн за кілограм, в той самий час, коли по всій Україні крупа протягом останніх двох років коштує не менше ніж 40 грн за кілограм.

Тищенко також озвучив вартість сала. Виявляється, ціна стартує від 50 грн і закінчується на позначці в 100 грн за кілограм. Зазначимо, по всій Україні вартість цього продукту харчування починається з позначки 150-200 грн за кілограм.

Депутат також розповів, що «останній раз купував яловичину за ціною від 50 до 70 грн за кілограм». Наразі ціна яловичини вже мінімум рік стартує від 200-250 грн за кілограм.

Микола Тищенко переконаний, що стрімке зростання цін на продукти харчування, яке так сильно турбує більшу частину українського суспільства, – це міф, оскільки сам народний депутат продовжує купувати продукти за досить прийнятними цінами дворічної давності.

«Ціни залишилися ті ж, адже ціни залежать від енергоносіїв. Якщо криза в світі є, звичайно піднімається собівартість продукту, який потрапляє на стіл. Тому треба об’єднувати одні питання з іншими», – заявив народний депутат.

До слова, вирощування гречки в Україні стає все менш привабливим для виробників через високу собівартість та порівняно низький зиск. Все більше вітчизняних агровиробників змушені відмовлятися від її культивування на користь прибутковіших агрокультур.

Вже зараз Україні доводиться імпортувати додаткові обсяги гречки, щоб задовольнити попит населення. Так, після тривалої перерви в Україну почали знову ввозити великі партії гречки з Росії.

 

Джерело.

Close