facebook

Штам “Дельта” почав маскуватися під легкі хвороби: назвали новий важливий симптом

Штам “Дельта”, який зумовив різке збільшенння хворих на ковід цього року, багатий різноманітною симптоматикою. Та зараз медики спостерігають, що даний штам почав маскуватися під незначні захворювання.

 

Скажімо, не проявляє себе високою температурою, болем голови, діареєю, а… звичайним насмарком. Власне насмарк, схожий на алергічний, є новим симптомом “Дельти”, застерігають лікарі.

За словами співробітника охорони здоров’я штату Луїзіана Джо Кантера, хоча варіант Delta все ще проявляється з класичними симптомами Covid, такими як кашель, задишка і лихоманка, інші симптоми можуть бути помилково прийняті за застуду або навіть просто алергію, пише СЮГ.

«У вас можуть бути відносно легкі симптоми, які ви можете легко сплутати з алергією. Якщо у вас є які-небудь симптоми, навіть якщо вони легкі, навіть якщо це біль в горлі або нежить, навіть якщо це закладеність носа, пройдіть обстеження і обмежте контакти з іншими людьми», – радить медик.

Дослідження симптомів Covid також показало, що чхання є поширеною ознакою штаму Дельта. Дослідники написали: «Наші дані показують, що люди, які були вакциновані, а потім дали позитивний результат на Covid-19, з більшою ймовірністю повідомляли про чханні як про симптом в порівнянні з тими, у кого не було щеплення».

Джерело.

Close