facebook

“Поступив із тиском 60 на 20”: у сусідній області у підлітка діагностували рідкісне ускладнення після COVID-19

У сусідній області у 16-річного хлопця в результаті перенесеного захворювання на коронавірус виникли вакжі ускладнення. У молодика діагностували мультисистемний запальний синдром та поліорганну недостатність.

Про це повідомляє ZAXID.NET.
“У підлітка була важка серцево-судинна недостатність, шок, він поступив до лікарні з пульсом 190, тиском 60 на 20 та фракцією викиду 30%. І це при застосуванні препаратів, які потужно стимулюють роботу серця і судин”, — сказав завідувач відділення інтенсивної терапії та реанімації Центру Роман Собко.
Як розповідають медики у хлопця були важкі печінкова, ниркова недостатність, що вимагала проведення низькопотокових діалізних процедур, тяжка дихальна недостатність — респіраторний дистрес синдром.

Лікарі заявили, що у пацієнта були проблеми з функцією згортання крові, критично низький рівень тромбоцитів, що могло спровокувати важку кровотечу. Молодик був непритомний, у мозковій комі і тривалий час мав температуру 39−40 градусів.

Собко заявив, що шанси на одужання при такому тяжкому ураженні такої великої кількості органів і систем були мізерні.
Приблизно місяць тому пацієнт захворів на коронавірус, але переніс його у легкій формі. Тяжке ускладнення внаслідок перенесеної хвороби виникло лише пізніше.
Протягом 12 днів молодик провів у реанімації і 11 днів лікарі не давали жодних прогнозів.
2Стан важкий. Прогнозувати щось у цьому випадку важко, бо ніхто не може сказати, що буде з підлітком далі, як його організм відреагує на лікування2, — заявляли лікарі.Однак на 12-й день пацієнту краще. За кілька днів його з реанімації переведуть у відділення для подальшого лікування

За даними італійських дослідників, запальний синдром, схожий на хворобу Кавасакі, зустрічається досить рідко і вражає одного з тисяч дітей, інфікованих коронавірусом SARS-CoV-2. На їхню думку, найімовірніше, що це захворювання є результатом надмірної імунної реакції на інфекцію.

Джерело.

Close