facebook

Хто винен, що люди не вакцинуються? Ізраїльський лікар висунув несподівану версію

На думку медика, головна відповідальність за провал вакцинації на лікарях.

У тому, що українці не поспішають вакцинуватися і, фактично, на даному етапі кампанію із вакцинації можна вважати проваленою, насамперед винні самі лікарі. Таку думку в ефірі ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера» висловив лікар-анестезіолог медичного центру «Рамат Авів» Борис Бриль.

«Якщо мій пацієнт невакцинований – це моя провина, це я йому не пояснив. Звичайний обиватель не вивчає медицину, він не повинен її вивчати. Він повинен прийти до мене та отримати ті відповіді, які повинен отримати. А я маю йому розповісти доступною мовою, будь це професор, таксист чи слюсар, ті правила, які є у книгах».

На думку медика, саме лікарі несуть основну відповідальність за провал вакцинації. «Люди не винні, вони слухають своїх лікарів. А якщо лікар їм розповісти не може, кого їм тоді слухати? Люди тут не винні, І уряд тут не винний, якщо чесно», – підсумував Бриль.

Нагадаємо, Україна оновила добовий антирекорд захворюваності на коронавірус. В Україні зафіксовано 26 870 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби Covid-19 (з них дітей – 1 824, медпрацівників – 491), що є найвищим показником з початку пандемії. Також за минулу добу в Києві виявлено понад 1,6 тис. нових хворих на коронавірус.

Джерело.

Close