facebook

“Це теж війна, біологічна”: медик пояснила, які заборони необхідні, щоб перешкодити масовим смертям від ковіду (ВІДЕО)

Люди вмирають не лише від важкої хвороби, а від пригніченого емоційного стану, виснаження від негативної інформації та породженої нею страхів. Все це пригнічує імунну систему, а відтак ослаблює організм.

На цьому підкреслює окториня медичних наук, професорка, епідеміологиня Наталія Виноград, пише Оглядач. Вона переконує, що про поточну ситуацію з COVID-19 мають повідомляти окремі посадові особи раз на день.

“Припиняємо зайве інформаційне перевантаження населення. Як на мене, впродовж двох років це є один із критичних напрямів. Комусь вигідно, щоб люди постійно нервувались, мали різнонаправлену інформацію”, – зауважила вона.

У цьому контексті медикиня провела паралель з інформуванням громадян України про події в зоні бойових дій на сході країни.

“Ви чули, щоб про події на фронті хтось більше казав, ніж відповідальна особа – скільки поранених, вбитих, скільки обстрілів? Ні. Так само має бути і тут”, – наголосила Виноград.

“У нас теж війна, тільки біологічна. Є одна людина, яка має право озвучувати, яка надає потрібну інформацію щодня. І кожного дня відповідно до певної території і груп населення ми маємо включати адекватність у наших заходах і моделювати – це закрити, це заборонити, за цим слідкувати”, – підсумувала епідеміологиня.

 

 

Джерело.

Close