facebook

Чи можуть вакциновані від COVID-19 заразити інших — нове дослідження

Чи можуть вакциновані від COVID-19 заразити інших — нове дослідження.

Щеплення знижують можливість передачі вірусу, але є важливий нюанс.

Вчені з Великобританії з’ясували, що всередині домогосподарств вакцинація допомагає зменшити ймовірність передачі коронавірусу вдвічі. Під домогосподарствами у дослідженні мали на увазі групи людей, які мешкають під одним дахом.

Насамперед вчені досліджували випадки зараження штамом Дельта, оскільки він через свої особливості є найбільш заразним. Як виявилося, вакцина як здатна зменшити ризик зараження іншу людину, а й прискорює виведення вірусу з організму хворого.

Вчені підкреслили, що жодна вакцина не може гарантувати, що людина більше ніколи не заразиться COVID-19.

Однак, як розповіли експерти, ймовірність передачі вірусу між вакцинованими людьми всередині домогосподарств особливо зростає в холодну пору року, оскільки люди більше часу проводять разом.

Зазначимо, що у дослідженні взяли участь 600 осіб. Усі вони раніше перехворіли на коронавірус у легкій формі. 163 людини потім захворіли на COVID-19 знову.

Більшість заражень було зафіксовано у тих щеплених домогосподарствах, члени яких отримали вакцину за 100 днів або раніше до того, як у них виявили коронавірус.

Раніше редакція Курсора повідомляла, що вчені зі США визначили категорію людей із підвищеним ризиком смерті від COVID-19. Зокрема, в рамках свого дослідження фахівці проаналізували інформацію про понад 500 тис. громадян США, які хворіли на COVID-19 минулого року.

Крім того, ми писали, що стало відомо, чим відрізняється нова вакцина Green Light, схвалена Індонезією. Її виготовляють у лабораторії із копій білка-шипа, який покриває коронавірусні частки. Крім того, через іншу технологію препарат не вимагає умов зберігання при надзвичайно низьких температурах.

Джерело.

Close