facebook

Справжня зима прийде ще у листопаді: прогноз погоди на місяць

Останнього місяця осені-2021 погода в Україні переважно буде прохолодною і сирою під час опадів. Спершу в регіонах дощитиме, а ближче до початку календарної зими подекуди очікується мокрий сніг, пише Оглядач.

Водночас у листопаді не обійдеться і без сюрпризів із позначкою “плюс”. Про це в своїх прогнозах розповіли метеорологиня УкрГМІ та народний український синоптик.

“Зимові” похолодання після +15 °С

За словами завідувачки відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеоінституту Вазіри Мартазінової, нічна температура повітря опуститься до -5 °С, а вдень триматиметься на рівні нуля.

“Але це будуть ще не зимові процеси. І знову листопад демонструватиме нам таку ж температурну нестійкість: градуси в середині листопада доходитимуть до 14-15 із позначкою “плюс”, – розповіла метеорологиня у коментарі “Апострофу”.

Вона додала, що далі українців уже чекатимуть зимові похолодання. Загалом температура цього місяця, як і у вересні-жовтні, буде вищою від кліматичної норми. Але всередині листопада погодні умови будуть дещо нестійкими.

Дощі та мокрий сніг

Упродовж майже всієї першої декади третього місяця осені в Україні дощитиме, цитує слова народного синоптика із Каменя-Каширського Володимира Деркача “Полісся”. Він зазначив, що “сухих” днів у листопаді буде не так уже й багато, водночас спостерігатиметься поступове зниження температури повітря.

“Лише наприкінці, можливо, знову трохи потепліє. Наступна десятиденка на початку теж буде вологою та прохолодною, але далі подарує нам кілька погожих, сонячних днів без опадів”, – розповів фахівець.

За його прогнозом, опісля у країну прийде похолодання, у нічний час можливі морози. Під кінець листопада українцям варто очікувати мокрого снігу.

Синоптики прогнозують, що мороз і сніг можливі вже з 15 листопада.

Джерело.

Close