facebook

“Штам “Дельта” приступив до “розправи”, на людей з конкретної групи чатує смерть”: медики про правду щодо вірусу

Штам “Дельта” шириться Україною, спричиняючи надзвичайно високий рівень смертності. Експерти говорять, що наша країна серед лідерів за кількістю летальних випадків, спричинених вірусом.

Як інформує “Obozrevatel“, Україна третя у світі за кількістю смертей від коронавірусу, йдеться у міжнародних рейтингах. Ці дані озвучують і українські політики. Наприклад, за 12 листопада у першій трійці країн: РФ – 1235 смертей від коронавірусу, США – 987 смертей, Україна – 750.

Але насправді серед цих лідерів найвища смертність саме в Україні. Так, у РФ справді померли за 12 листопада 1235 людей. Але й населення країни-агресора – 146 млн. У США також більше смертей (987), проте їхнє населення становить понад 333,6 млн.

А Україна з населенням близько 37 млн осіб (дані електронного перепису, який не показує точних цифр) за добу від коронавірусу втратила 750 осіб. І якщо порівняти, наприклад, у країнах із високою абсолютною смертністю кількість втрат за тиждень (щоб мінімізувати денні коливання) із загальним населенням, отримаємо такі цифри:

Україна – 0,0127%

Румунія – 0,0123%

РФ – 0,0058%

США – 0,00214%

Індія – 0,00021%

Ситуація в Україні – найгірша у світі. Ми у відсотках від населення втрачаємо людей більше, ніж РФ, США та Індія разом узяті. Щоправда, є країни із зовсім невеликим населенням, наприклад, у державі Ангілья мешкає лише 15 тис. осіб. Там і одна смерть може спотворити статистику. Але якщо враховувати лише великі держави та лідерів щодо загальної кількості смертей, Україна показала найгірший результат.

У Європі в середньому вакцинувався 61% населення. Україна серед усіх своїх сусідів показала найнижчі показники. Станом на 12 листопада щеплення від коронавірусу отримало лише 27,5% українців. І це в умовах, коли ніхто не може знати, скільки з “вакцинованих” просто “домовилися” з лікарем, дали хабар та отримали сертифікат без реального щеплення.

Україна іде за прикладом найвідсталіших країн. Ми поступаємося навіть державам третього світу, наприклад Пакистану. А за рівнем вакцинації ми ближчі до Афганістану, ніж до сусідніх країн ЄС.

У чому причина такої ситуації?

-вакцинація розпочалася із запізненням;

-у невеликих населених пунктах досі є проблеми із вакцинами;

Провал кампанії з вакцинації вдарив і по економіці. Міжнародний валютний фонд погіршив прогноз динаміки ВВП на 2021 рік на 0,5 в.п. саме через зрив кампанії з вакцинації.

Таким чином смертність у групі невакцинованих людей наростає, хоча цьому можна було запобігти.

Джерело.

Close