facebook

Дерматолог розповіла про вплив коронавіруса на стан шкіри

Вже майже два роки як світ живе в умовах пандемії. COVID-19 одномоментно увів маску індивідуального захисту до списку речей першої необхідності, зокрема й для українців.

Даний аксесуар сучасного гардеробу захищає нас від небезпечного захворювання в транспорті, під час покупок чи в іншому будь-якому місці масового скупчення людей.

Як розповіла Фіртці лікар дерматокосметолог Алла Латинська відмовитися від масок під час пандемії неможливо. Водночас, носіння масок спричиняє безліч незручностей і часом стає великою проблемою для певних категорій людей. За словами медика, в медицині з’явився навіть новий термін – “маскне-акне”, яке з’явилось або загострилось в результаті довготривалого носіння маски.

Спеціально для читачів Фіртки лікар дала поради, як правильно доглядати за шкірою обличчя, щоб уникнути негативних наслідків носіння маски, котра в сучасних умовах рятує нам життя.

“Якомога частіше міняйте маску – хоча б 2 рази на день. Перед зміною маски при можливості вмийте обличчя теплою водою та ретельно витріть його, оскільки маску слід одягати на суху шкіру. Якщо ваша шкіра чутлива – використовуйте зволожуючі креми емолієнти для пом’якшення шкіри, щоб уникнути зайвого тертя. Якщо помітили, що на обличчі запальних елементів стає багато – розпочніть наносити на шкіру середники(мазі, креми), що містять бензолипероксид. Такі засоби зменшать популяцію пропіон бактерії, яка є основним чинником запальних елементів при акне. Більше порад читайте в моєму блозі на Фіртці”, – зазначила дерматокосметолог.

Медик звертає увагу, що самолікування слід негайно припинити, як тільки помітите, що “ситуація виходить з під контролю”. Слід негайно звернутися до спеціалізованих медичних закладів чи спеціаліста.

“В моїй практиці дерматолога-косметолога найбільші проблеми зустрічались власне при невчасно зверненні до фахівців. Тому будьте уважні, обережні і небайдужі до свого здоров’я”, каже Алла Латинська.

Джерело.

Close