facebook

“Якщо таке стається – ви в небезпеці”: відомий медик про підступний прояв штаму “Дельта”

Небезпечний штам “Дельта” може вводити в оману медиків та самого хворого. Одним з його проявів останнього часу є різке підвищення темрператури, а потім – зниження. Може здатися, що все минуло, але насправді такі скачки аж до 35,5 є ознакою особливої небезпеки.

Про це пише Оглядач з посиланням на лікаря та радника мера з медичних питань Стаса Жиравецького. Той стверджує, що найбільш помітним симптомом штаму “Дельта” є характерні стрибки температури, яка може “стрибати” до перших восьми днів.

Вже в перші дні після зараження температура може підскочити до 37,5-38 градусів, а через пару днів впасти до 35,5. Якщо на сьомий день у пацієнта спостерігається підвищена температура, потрібно звертатися до сімейного лікаря. Це поганий симптом і може свідчити про серйозну небезпеку”, – зазначив Жиравецький.

Для запобігання найгіршим наслідкам необхідно провести аналіз на среактивний білок. На 6-7 день після захворювання це зможе попередити початок серйозних запальних процесів у легенях.

“Це допоможе вчасно визначити початок запальних процесів у легенях та спрямувати на госпіталізацію”, – завершив Жиравецький.

Джерело.

Close