facebook

“Штам “Дельта плюс” навмисне цілить у ніжні та здорові тіла, вірус веде до трагедії”: інфекціоністка про ускладнення недуги

Штам “Дельта плюс”, на думку медиків, може нести ще більшу загрозу, ніж його попередник. Адже є значно заразнішим та викликає важкі симптоми та ускладнення. Наразі ведуться дослідження, що мають на меті чітко визначити масштаб загрози.

Як інформує “УНН”, доктор медичних наук, фахівець з інфекційних захворювань Крістін Енглунд розповіла про штам AY.4.2, також відомий як “Дельта плюс”.

За її словами, мутації вірусів досить поширені. Деякі мутації не можуть вижити, а інші пришвидшують передачу вірусу.

“Дельта-плюс” або AY.4.2 виникає через мутацію Дельта-варіанту коронавірусу SARS-CoV-2. Захиститися від нього допоможе вакцинація та індивідуальні засоби захисту.

“Головний захист від мутації “Дельта плюс” – вакцинація та засоби індивідуального захисту: миття рук, фізичне дистанціювання, маска та інші”, – вважає Крістін Енглунд.

За її словами, початковий Дельта-варіант загалом передається набагато легше, ніж перший вірус COVID-19. Він набагато сильніше вдарив по молодшому населенню (людям віком від 30 до 60 років).

“Діти та підлітки інфікуються: багато цих інфекцій призводять до госпіталізації і навіть смерті”, – підкреслила вчений.

Джерело.

Close