facebook

“Через це людину привозять вже на ношах”: медик про головну помилку, якої слід уникати хворим на ковід

Антибіотики лишепогіршують стан хворого на коронавірус, а не допомагають. У цьому запевняє інфекціоністка Лариса Мороз. Відтак при легкому перебігу захворювання закликає в жодному разі ними не користвуватися.

Водночас вона наголошує, що не можна затягувати із зверненням по медичну допомогу при захворюванні на коронавірус літнім пацієнтам. Часто їх привозять до лікарень вже на ношах, коли хвороба перейшла у важку форму.

Як розповіла в інтерв’ю УНН Лариса Мороз, ігнорування хвороби за перших симптомів COVID-19 призводить до небезпечних наслідків. У разі більш пізнього звернення різко зростає ризик смерті, пояснила вона.

Мороз також назвала головну помилку під час лікування коронавірусу. За її словами, до плачевних результатів може призвести безконтрольний прийом антибіотиків.

“Люди лікуються антибіотиками, протигрипозними, капають імуноглобуліни вдома та стовбурові клітини. Антибіотики призводять до резистентності. На вірусну пневмонію вони не діють. Вони погіршують стан”, – пояснила Мороз.

Вона закликала не орієнтуватися на високу температуру і не розраховувати, що якщо та не підвищується до 38, то хвороба пройде легко.

А потім через тиждень, через день, сатурація різко падає, і таких людей привозять вже на ношах. Так не можна. Температура – ​​це не основний критерій”, – наголосила Мороз.

Джерело.

Close