facebook

Ветеран АТО з протезом на нозі встановив неймовірний рекорд України протягнувши АН-26

24-річний Роман Кашпур під час війни на Сході України втратив одну ногу, але ця подія на зламала учасника АТО, йому навіть зараз вдається встановлювати неймовірні рекорди.

Ідея про те, щоб потягнути 16-тонний літак, прийшла до нього раптово. Так, на Чугуївському аеродромі ветеран АТО Роман Кашпур встановив Національний Рекорд України, протягнувши 16-тонний літак Ан-26 на 6,4 метрів.

У межах проведення “Ігор героїв” у Харківській області ветеран російсько-української війни зміг зрушити з місця Ан-26 на 6,4 метрів за 43 секунди. Тим самим Романові вдалося встановити рекорд України.

Роман Кашпур має інвалідність. У нього ампутовано праву стопу, а замість неї встановлено протез. Свій рекорд Кашпур встановив на честь святкування Дня волонтера та Дня Збройних Сил України, які відзначатимуться 5 та 6 грудня відповідно.

“Який би не був важкий тягар, які б перешкоди не ставило нам життя — ми повинні боротися!”, — зазначив Роман Кашпур.

Роман Кашпур – родом із Вінницької області, міста Хмільника. На фронт пішов у 2016 році добровольцем у “Правий сектор”. На той момент йому було 19 років. Служив стрільцем, кулеметником, артилеристом, а за фахом він інструктор з фізвиховання. Пізніше підписав контракт із ЗСУ.

У 2019 році під час виконання бойового завдання наступив на протипіхотну міну, через що довелося провести травматичну ампутацію правої ступні.

Відео з місця подій:

 

Джерело.

Close