facebook

Українців потішили підвищенням пенсії: виплати збільшать удвічі – кому і на скільки

Стало відомо про те, що українці стануть отримувати пенсію в два рази більше. Планове підвищення вже зафіксовано в уряді.


Колишній віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко розповів про те, що ще під час формування бюджету на 2019 рік у уряді зафіксували планове підвищення пенсійних виплат для українців. Причому першого підвищення слід очікувати вже скоро.

Як повідомив Павло Розенко в ефірі Обоз-ТВ, перше збільшення виплат планується вже з 1 грудня 2019 року. Тоді пенсіонери, у яких виплати залежать від рівня прожиткового мінімуму в країні (таких на території України, говорить Розенко, всього близько 1,5 мільйона чоловік), стануть отримувати на 74 гривні більше.

Однак це не всі планові підвищення. Сам поріг максимальних виплат буде збільшено на 740 гривень. Тобто, уточнив Павло Розенко, пенсіонери, які отримують трохи більше, ніж мінімальна виплата, отримають збільшення саме на 740 гривень. Важливо, що проміжних підвищень (наприклад, на 100-200 гривень) не планується. Саме такі положення, розповів екс-віце-прем’єр-міністр України, представники уряду зафіксували при формуванні бюджету.

До слова, і в 2020 році пенсіонерів в Україні також очікує підвищення виплат. Конкретніше – в березні наступного року. Однак суму цієї надбавки Павло Розенко не прокоментував, але додав, що це збільшення теж буде планове.

Джерело.

Close