facebook

У РПЦ закликали не боятись ядерного вибуху

Український священник вважає, що в Російській православній церкві не правильно розуміють ідею християнської радості смерті.

Протоієрей Православної церкви України, настоятель Свято-Миколаївського храму м. Полтави о. Олександр Дедюхін вважає, що через “Закваску “руского міра” у РПЦ неправильно трактують Святе Письмо.

Про це повідомляє “Обозреватель“.

“Завжди складно коментувати РПЦ, бо там і мізки, і шмарклі, все змішано у заквасці “русского міра”, – сказав священник.

Він підтвердив: “Смерть для християнина справді радість. Ще апостол Павло говорив: “Я бажаю померти та бути з Христом”. Християнські мученики розуміли смерть як радість, і бажали її”.

Проте отець наголосив, що трактування зброї масового знищення, зокрема ядерної, як форми “спустошливого вогню”, який має “очистити грішників” – далеке від вчення Христа.

“Ми не зводимо вогонь із неба, щоб попалити грішників. Грішник сам палиться своїми гріхами. Християнин не може говорити: а давайте я зараз всім зроблю радість і бабахну! Християнство пояс шахіда не винаходило”, – зауважив священик.

“Але якщо говорити про РПЦ, то, виходячи з цих цитат, витікає: як класно, що є ядерна зброя, давайте освячувати ядерні боєголовки тощо, бо це всьому світу принесе очищення”. – додав священник.

Джерело.

Close