facebook

В Україні потеплішає до 10 градусів: яким регіонам пощастить із погодою

Вже з початку тижня українці змогли відчути незначне потепління до +1…+4 градусів майже на всій території країни. За даними синоптиків, з 10 лютого, четвер, температура повітря прогріється до +10 градусів.

Про прогноз погоди на 9-13 лютого повідомляє “Апостроф” з посиланням на Укргідрометцентр.

На цьому тижні очікується тепла та місцями дощова погода. Майже вся Україна зможе насолодитись плюсовою температурою вдень. Уночі прогнозуються помірні морози в межах -2..-4 градусів. Опади будуть характерні для більшості регіонів країни.

9 лютого, середа

На всій території Україні буде сонячна погода з перемінною хмарністю. На заході країни вночі стовпчик термометра покаже -2…+1, а вдень підніметься до +3…+7 градусів тепла. У центральних та південних областях вночі температура повітря становитиме -2…+1 градусів. Удень повітря прогріється до +3…+6. На півночі та сході трішки холодніше: вночі від -4 до 0 градусів, а вдень у середньому очікується +2 градуси. Без істотних опадів, вітер переважатиме північно-західний.

Четвер, 10 лютого

Значне потепління настане з цього дня. У західних, центральних та південних регіонах повітря прогріється до -1…+5 градусів вночі, а вдень взагалі сягатиме позначок +6…+10 градусів. На півночі та сході вночі очікується -3…+1 градусів з опадами у вигляді мокрого снігу та дощу. Удень – +2…+6 градусів тепла. Переважатимуть західний та південно-західний вітри.

П’ятниця, 11 лютого

Опади у вигляді дощу прогнозуються тільки на південному заході країни, інші ж регіони зможуть прогрітися під сонцем, яке часто визиратиме з-за хмар. Вночі фактично на всій території України стовпчик термометра показуватиме від 0 до +3, а вдень від +2 до +11 градусів.

Субота, 12 лютого

Вихідний день в Україні пройде без істотних опадів. Вночі температура повітря знизиться до -4…0 градусів на всій території України. На заході, півночі, центрі та сході вдень стовпчики термометрів покажуть +1…+5 градусів. Найтепліше буде на сході – там прогнозується -1…+3 вночі та +5…+8 градусів вдень. Переважатиме північно-західний вітер зі швидкістю 7-12 м/с.

Неділя, 13 лютого

На більшості територій України переважатиме сонячна погода. Перемінна хмарність спостерігатиметься тільки в Сумській, Харківській, Луганській та Донецькій областях. На заході та в центрі вночі повітря охолоне до -7…-4 градусів морозу, а вдень завдяки сонячній погоді прогріється до +2…+5 градусів. На сході та півночі вночі очікується -6…-3, а вдень 0…+3 градусів. Південь України вночі охолоне до позначок -4…-1, удень температура повітря становитиме +3…+6 градусів.

Джерело.

Close