facebook

Українець знайшов пачку грошей та віддав їх у поліцію

Поблизу ресторану на околиці Житомира, 2 лютого, 22-річний місцевий мешканець знайшов пачку грошей, а саме 30000 тисяч гривень. Як добропорядний громадянин, чоловік зателефонував у поліцію та віддав знайдені кошти.

Джерело: Поліції Житомирської області; ЗМІ

22-річний Іван Сарафенюк повідомляє, що їхав з Бердичева і зупинився щоб придбати кави. Неподалік ресторану у снігу молодик виявив пачку грошей. Хлопець розповідає, що спочатку хотів взяти знайдені кошти собі і накивати п’ятами. Однак швидко оговтався і почав шукати власника. Оскільки, як він вважав, що можливо хтось збирав ці кошти на операцію, тощо…

В надії знайти власника Іван поніс знахідку заправку де купував каву. Однак там про кошти нічого не знали, і порадили забрати їх собі. В свою чергу чоловік викликав поліцію та повідомив про знахідку. Всі дії від моменту виявлення коштів чоловік знімав та транслював у соціальній мережі.

“2 лютого, увечері, після 21:00, на спецлінію «102» надійшло повідомлення від 22-річного житомирянина про знайдення значної суми грошей. На місце події прибули патрульні, а згодом і слідчо-оперативна група Житомирського відділу поліції №1.

Заявник розповів слідчим, що поблизу одного з ресторанів на околиці міста випадково знайшов у снігу пачку грошей. Поліцейські зафіксували усі обставини та вилучили кошти. Нині тривають заходи для встановлення їх власника, у тому числі вивчення відеозаписів з камер спостерження. Тож той, кому належать ці гроші, може звернутись до Житомирського відділу поліції №1″, – повідомляють у поліції Житомира.
У Бердичівському міськрайонному суді Житомирської області зазначають, що молодик вчинив не лише за веління совісті, а й закону. Оскільки відповідно до статті 337 Цивільного кодексу України, особа, яка знайшла загублену річ, зобов’язана негайно повідомити про це особу, яка її загубила, або власника речі і повернути знайдену річ цій особі. Якщо ж власник або його місце перебування невідомі, то особа, котра знайшла чужу річ, ЗОБОВ’ЯЗАНА заявити про знахідку Національній поліції або органу місцевого самоврядування.

 

Джерело.

Close