facebook

“Наближається весна”: коли Україна перейде на літній час і як правильно переводити годинники

Потрохи в Україну наближається весна, то ж вже не через надто тривалий час нам доведеться знову переводити годинники, але цього разу на “літній час”.

Як інформує “Obozrevatel”, переведення годинника на літній час відбудеться 27 березня о 03:00. Годинник потрібно буде перевести на одну годину вперед.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 13 травня 1996 року № 509 “Про порядок обчислення часу на території України” перехід на літній час відбувається в останню неділю березня.

Щодо переведення година вже тривалий час ведуться дискусії. Зокрема, у березні 2021 року в Україні переведення годинна намагалися скасувати. Депутати Верховної Ради підтримали законопроект №4201 (у першому читанні) про перехід країни на постійний “зимовий” час. Його ініціатор Руслан Стефанчук посилався на дослідження про шкоду від переведення стрілок.

Прем’єрміністр Денис Шмигаль також підтримав перехід на постійний зимовий час, бо це захистить громадян від психологічного “тиску”.

“Енергозабезпечення повністю дає можливість працювати ефективно без зміни часу. Але стрес для людей буде знято”, – сказав він.

Але голосування законопроекту депутати провалили в другому читанні.

 

Джерело.

Close