facebook

“Вірус добереться до кожного, небезпечна бактеріологічна інфекція почала руйнувати легені”: лікар про штам “Омікрон”

Штам “Омікрон” стрімко поширюється Україною та світом, викликаючи важкі симптоми у інфікованих. Ускладнення, спричинені вірусом, сильно непокоять медиків, лікарі попереджають про надзвичайну заразність нового варіанту вірусу. Також небезпечним є цитокіновий шторм, який виникає десь через тиждень після початку недуги, коли охлялий імунітет втрачає здатність боротися із бактеріями у тілі, й ті починають атакувати організм, призводячи до ураження внутрішніх органів, зокрема, легенів.

Лікар Тарас Жиравецький у своєму Telegram-каналі розповів про те, чого надалі чекати від поширення штаму “Омікрон”.

“Хочу вас заспокоїти якщо ви хворіли ковідом, то другий раз для вас буде значно легшим і на 99% гарантовано ви не потрапите в стаціонар.

Для тих хто ще не хворів хочу повідомити, що для 98% ковід пройде також легко. Тому сенсу переживати немає. Так виглядає, що вірус добереться до кожного рано чи пізно, але ми вже маємо бути готовими і знати, що робити крок за кроком!

Я впевнений, що усі мої читачі вже знають, коли і які здавати аналізи, на які симптоми звертати увагу, про що розмовляти з лікарем, які ліки працюють і як вчасно звернутись на стаціонарне лікування при потребі. Не переживаємо, а впевнено і спокійно готуємось тоді перемога буде наша!”,- зазначив лікар.

Джерело.

Close