facebook

Лікарі відповіли, на що звернути увагу при зараженні Омікроном у похилому віці

Літні та хроніки залишаються у групі ризику. Лікарі радять пацієнтам не займатися самолікуванням та не приймати антибіотики без призначення лікаря.

Літнім пацієнтам з ковидом, у яких, як правило, накопичився букет болячок, а також людям з хронічними захворюваннями не можна припиняти терапію з основного діагнозу.

Про це пише rg.

У літніх навіть легка течія коронавірусу може спровокувати погіршення за основним захворюванням, попереджає геріатр Надія Руніхіна.

Друге правило – не займатися самолікуванням, не приймати антибіотики без призначення лікаря. При легкій течії ГРВІ та коронавірусу можна звернутися за аудіоконсультацією або прийти на прийом до чергового лікаря. У більшості випадків специфічна терапія не потрібна, тільки симптоматична, наприклад, прийом жарознижуючих, сказала геріатр.

Але навіть при легкій течії пацієнтам важливо пам’ятати, що базова терапія основного захворювання має ретельно вестись. Пацієнти повинні приймати препарати, виписані лікарем.

Це стосується гіпертоніків, діабетиків та інших хроніків.

Насамперед у літніх пацієнтів можуть загостритися такі захворювання, як ішемічна хвороба серця з порушенням ритму, серцева недостатність, цукровий діабет.

Джерело.

Close