facebook

Росіяни завдали авіаудару по Макарову: снаряд влучив на територію хлібзаводу, багато загиблих

Є жертви серед цивільних.

Російські війська 7 березня завдали авіаудару по смт Макарів Київської області. Ворожий снаряд влучив на територію держпідприємства “Макарівський хлібозавод”, що наразі не працює.

Про це повідомили в Держслужбі з надзвичайних ситуацій України.

Рятувальники врятували з-під завалів 5 людей, ще 13 осіб виявили загиблими.

За попередніми даними, загалом на території заводу перебували до 30 людей.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявила, що авіаобстріл у денний час цивільного об’єкту, на якому можуть перебувати лише цивільні особи, є свідченням вибіркового спрямування воєнних дій саме проти мирного населення.

“Масове вбивство працівників підприємства є черговим свідченням вчинення армією РФ злочинів проти людяності і порушень Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни. Прошу, країни-члени НАТО, закрийте небо над Україною! Зупиніть ракетні обстріли мирних українців!” – закликала Денісова.

Нагадаємо, щодо ситуації в самому Києві, то навколо міста збирається ударний кулак. Наступні дні будуть вирішальними, кажуть захисники столиці, також це підтверджує секретар РНБО Олексій Данілов. Він вважає, що Росія вже зібрала сили для другої спроби захопити Київ.

Джерело.

Close