facebook

Загнати всіх на війну: Нардепка жорстко з’їлася на чоловіків – вимагає всіх призвати

Народна обраниця закликала забирати на війну чоловіків, які доглядають батьків з інвалідністю.

Нардеп від “Слуги народу” Мар’яна Безугла прокоментувала ухвалений Верховною Радою законопроєкт, який передбачає розширення списку громадян, які підлягають мобілізації. Відповідну посаду вона опублікувала у своєму Фейсбуці.

“Запитують про розширення переліку осіб, які підлягають мобілізації, які проголосували позавчора в законопроєкті 9342. Про догляд за особою з інвалідністю. Що це? Це про те, що не підлягати мобілізації можна буде лише у тому випадку, якщо в сім’ї більше немає інших людей, здатних утримувати людину з інвалідністю. Це не означає, що обов’язково мобілізують, але це означає, що не буде броні”, – заявила нардеп.

За її словами, в Україні стала популярною “схема”, згідно з якою на одну людину з інвалідністю оформлюють по кілька “опікунів”, щоб уникнути мобілізації.

“Чому одні мають воювати, а інші прикриватися недієздатними родичами? Це з тих питань, які задають військові на передовій. Ми не можемо їх ігнорувати. Знаю приклади, коли на одну бабусю оформлялися п’ять, а то й десять молодих заможних чоловіків”, – зазначила Безугла.

Як зазначила політик, поправки до законопроєкту були внесені “Слугою народу” Ганною Скороход, а конкретні деталі та процедура застосування цього положення будуть розроблені у підзаконних нормативних актах Міністерства оборони та головнокомандувача ЗСУ.

Це означає, що докладніші вказівки та інструкції щодо застосування цієї норми будуть встановлені на рівні виконавчої влади.

Джерело.

Close