facebook

“Штам “Дельта” продовжує лютувати, атипові пневмонії таємно вражають українців”: лікар про підступність вірусу

Штам “Дельта” продовжує лютувати в Україні. Медики попереджають громадян, що недуга, спричинена вірусом, може проявлятися у дуже підступний і непередбачений спосіб. Лікарі закликають українців берегти своє здоров’я і здоров’я близьких людей.

Лікар Тарас Жиравецький у своєму Telegram-каналі розповів про особливості хвороби, яку викликає вірус.

“Часто ми бачимо класичний ковід у пацієнта по симптомах, але ПЛР тест показує, що вірусу немає. На жаль, такі випадки бувають. Єдиним методом, що непрямо може підтвердити ковід – це КТ легень, при якому ми бачимо характерну для ковіду картину ураження легень по типу матового скла.

Що робити в такому випадку? Лікувати пацієнта, як ковідного. З восьмого дня можна виконати іфа тест на igM до ковіду, а після 12-14 дня igG до ковіду для уточнення діагнозу.

Є інші причини атипових пневмоній, але зараз ми все таки розуміємо, що причиною запалення легень найчастіше є ковід, якщо є типові зміни на КТ. Насправді КТ на 7-8 день захворювання, якщо є висока температура і задишка може допомогти нам вчасно діагностувати ковід, якщо ПЛР не виявив вірусу. Ми не лікуємо аналізи, ми лікуємо пацієнта!”,- ідеться у повідомленні.

Джерело.

Close