facebook

Червоний Хрест цинічно заявив, що не гарантував безпеки українських військових, які виходили з «Азовсталі»

Про це організація повідомила на своєму сайті.

У Червоному Хресті повідомили, що організація виступала в ролі «нейтрального посередника» для безпечного виходу військових з «Азовсталі».

Згідно з повідомленням організації, МЧКХ не гарантував безпеки українських захисників, які вийшли з «Азовсталі» в Маріуполі і потрапили в російський полон.
«Ми не гарантували безпеки військовополонених, які потрапили в руки ворога, тому що це не в наших силах. Ми заздалегідь прояснили це сторонам. Сторони конфлікту зобов’язані забезпечити захист військовополонених від актів насuльства, залякування, а також від наслідків військових дій. Тільки сторони конфлікту можуть остаточно забезпечити безпеку військовополонених»», — зазначено в повідомленні.

Також в комітеті Червоного Хреста повідомили, що не мають доступу до всіх військовополонених, зокрема й захисників «Азовсталі». Колонію в Оленівці представники організації відвідали один раз у травні цього року, щоб доставити у заклад воду.

«Ми не мали доступу до військовополонених, яких утримували там на індивідуальній основі», -уточнили в комітеті і додали, що наразі така ситуація зберігається.

Джерело.

Close