facebook

Через істерику Шарія в Іспанії закрили фотовиставку українця: Що відомо

Виставку фотографій захисника “Азовсталі” – Дмитра Козацького, відомого під позивним “Орестом”, закрили в іспанському університеті за нібито нацистські погляди автора.

Про це повідомляють на сторінці Twitter Політехнічного університету Каталонії.

Чому закрили виставку захисника “Азовсталі”
Виставка проходила в університеті у Барселоні з 18 жовтня. А вже 13 листопада роботи українців перестали експонувати.

“Повідомляємо, що роботи були вилучені і що університет не знав про ідеологію особи, яка їх підписує. Університет радикально відкидає нацизм і шкодує про ситуацію, яка склалася”, – повідомили на сторінці університету в Twitter.

Скасувати показ фотографій Козацького вимагав Анатолій Шарій. Він закликав людей масово нарікати на виставку. Стверджував, що фотографії Козацького містять “нацистські погляди”. На підтвердження своїх слів проросійський блогер прикріпив до поста фото піци із символом Третього Рейху, які опублікував у соцмережах боєць.

Яка позиція Дмитра Козацького
“Орест” також прокоментував ситуацію. У Twitter написав, що проти нього запустили кампанію з дискредитації. Також підтвердив, що це фото справді жартома публікував у себе не сторінку, щоб потролити наративи російської пропаганди. Однак коли зрозумів, що російські журналісти вирвуть це із контексту, то видалив посаду.

“Я б ніколи не підтримував і не підтримую жахливі дії Третього Рейху та Гітлера. Тим більше, що зараз ми боремося з прямою спадкоємицею нацизму в світі – Російською Федерацією. Я розумію, що якщо російські слуги бачать у мені загрозу і ведуть проти мене таку агресивну дезінформаційну кампанію, то я все роблю правильно. Не слідуйте російській пропаганді і не шукайте нацизму там, де його немає”, – повідомив Дмитро Козацький.

Фотографії “Ореста” стали широко відомі всьому світу у травні. Тоді за день до виходу із “Азовсталі” він виклав свої роботи у вільний доступ. Ті зображували будні азовців, які захищали Маріуполь від російських окупантів. За емоційні та вдалі кадри Дмитра Козацького прозвали “Очима Азовсталі”. Після окупації Маріуполя потрапив до російського полону.

За свої роботи “Орест” отримав золоту медаль міжнародного конкурсу репортерської фотографії “Live press FOTO” та спеціальну нагороду польської фотопремії “Grand Press Photo 2022”.

Джерело.

Close