facebook

“Не хочу бути з мамою”: 12-річна донька найстаршої породіллі України розповіла про свої проблеми і мрії

Незабаром у Чернігові розпочнуться суди над 78-річною пенсіонеркою, від якої захотіла поїхати її донька-підліток.

Резонансна чернігівська історія з донькою найстарішої породіллі країни отримала не менш гучне нове продовження. Нагадаємо, днями 12-річна донька 78-річної Валентини Підвербної, Ганна-Марія, опублікувала в соцмережах низку дописів зі скаргами на поведінку своєї матері, після чого соцслужби та поліція Чернігова терміново вилучили дитину у цієї пенсіонерки. Зараз дитина перебуває під наглядом лікарів, попереду – суд, який вирішить подальшу долю Ганни.

Але, як виявилося, сьогодні, 1 травня, Ганна Підвербна під час спілкування із заступником голови Чернігівської обласної ради Дмитром Блаушем (він одним із перших відгукнувся допомогти їй) повідомила, що має бажання не жити з мамою.

“Вона бачить своє майбутнє в іншому місці, але при цьому дівчина не хоче бути в інтернаті. Задавала питання про те, чи може її взяти хтось під опіку. Сказала, що у неї є така людина. Я сказав їй, що давай номер телефону, ми перевіримо це. Я гадаю, що вона не хоче жити з мамою в тих обставинах, в яких вона була. Мама наразі до неї приходить, дівчинка до неї виходить та запитує у неї про те, навіщо вона приходить”, – повідомив у коментарі для ТСН.ua Дмитро Блауш.

“Я запитав у неї про її мрію. Вона відповіла, що хоче поїхати в Крим і щоб здох Путін. Про Крим повторила чотири рази”, – каже Блауш.

До цього додав, що зараз у дівчинки є потреба в психологічній допомозі.

“Її стан був нестабільним. Потрібен психолог, який її заспокоїть”, – каже Дмитро Блауш.

За словами Блауша, спільними зусиллями були зібрані гроші для допомоги Ганні. Витрати на лікування погодилася покрити одна з чернігівських приватних клінік, тому гроші, не виключено, будуть використані на психологічну допомогу та купівлю планшета, який захотіла дівчинка.

Зважаючи на те, що після своїх перших дописів про самогубство Ганна згодом опублікувала ще один такий допис, вона перебуває під підвищеним контролем фахівців.

12-річна дівчинка не хоче жити зі своєю 78-річною мамою. Фото: скриншот із соцмереж / ©

Нагадаємо, днями Ганна написала допис такого змісту: “Якщо я повернусь до матері, я вчиню самогубство. Скажіть мені, будь ласка, ви вважаєте нормальним виривати паралон з бюстгальтера? Перелік ненормальних речей, які робила моя мати, дуже великий”.

На пенсіонерку чекає суд
Як виявилося, для Підвербної-старшої травень має шанси стати доволі буремним. Згідно з даними офіційного ресурсу “Судова влада України”, днями було призначено склад суду одразу у трьох справах відносно неї: “Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей”, “Вчинення домашнього насильства” та “Відібрання малолітньої дитини”.

На Підвербну-старшу чекає розгляд справ про невиконання батьківських обов'язків та домашне насильство. Скриншот зі сторінки

Представниця Новозаводського райсуду Чернігова Тетяна Андрушко в коментарі для ТСН.ua повідомила, що розгляд двох із трьох справ запланований на 5 та 9 травня.

Наразі ніхто з чернігівських посадовців не береться прогнозувати, якими будуть рішення суду. Однозначно лише кажуть про те, що до рішення суду дівчинка перебуватиме не з матір’ю.

Родина Підвербних: що відомо
Ця сім’я привернула увагу до себе в лютому 2011-го. Тоді стало відомо, що 65-річна чернігівська пенсіонерка Валентина Підвербна народила дівчинку. З’ясувалося, що дитина народилася після штучного запліднення, гроші на яке жінка поважного віку заощаджувала з пенсії. Народивши дитину, жінка стала найстаршою в Україні, у кого лікарі приймали пологи. Протягом багатьох років Підвербна-старша лише інколи виявляла бажання спілкуватися з пресою. Через рік після пологів українська преса писала, цитуючи Підвербну, що в неї було бажання народити другу дитину, але відчувається брак грошей.

Днями донька Підвербної звернулася до небайдужих людей, написавши в соцмережах зворушливий допис. Дівчинка повідомила, що її мати начебто завдає їй тілесних ушкоджень, ображає через вроджену косоокість та хоче довести до самогубства.

Допис дівчинки в соцмережі, на який відреагували сотні українців разом із соцслужбами та поліцією. Скриншот зі сторінки в соцмережі / ©

На допис Підвербної-молодшої відреагували сотні українців, серед яких були і сусіди цієї родини, і очільник Чернігова Олександр Ломако, і заступник обласної ради Дмитро Блауш, поліцейські. До квартири, де мешкає 78-річна Підвербна зі своєю донькою, терміново приїхали поліцейські, представники соцслужб, психологи й лікарі. Як результат цього, дитина заявила правоохоронцям, що дає згоду на те, щоб поїхати звідси.

 

 

Джерело.

Close