facebook

В Україні хочуть знизити пенсійний вік – відпочинок розпочнеться не у 60, 63, 65 років, а набагато раніше

В Україні зараз вирішується питання щодо зміни “пенсійного питання”, через що вийти на заслужений відпочинок можна буде набагато раніше


Українці зможуть вийти на заслужений відпочинок на п’ять років раніше, ніж це передбачено зараз.

Але лише за умови, якщо відповідне рішення буде ухвалено. Відомо, що пенсійний вік хочуть знизити завдяки впровадженню накопичувальної пенсійної системи, яка працюватиме нарізно із солідарною системою.

Таке положення міститься в законопроекті про накопичувальну пенсію, зареєстровану у Верховній Раді.

Наразі пенсійний вік в Україні настає у 60 років, але за наявності достатнього страхового стажу. Якщо стажу недостатньо, то людині доведеться чекати до 63 або навіть 65 років, щоб отримати пенсію. Запровадження накопичувальної пенсійної системи дозволить українцям виходити на пенсію віком 55 років. І з того ж віку отримувати кошти, накопичені на своєму рахунку протягом трудового життя.

У зв’язку з цим, після досягнення пенсійного віку у 60 років, українці зможуть отримувати дві пенсії – класичну та накопичувальну. Але при цьому право на виплату накопичувальної пенсії наступатиме набагато раніше.

У 2023 році планується відраховувати 1% від зарплати до накопичувального фонду, у 2024 році – 1,5%, а у 2025 році – 2% від зарплати.

Джерело.

Close