facebook

Не старше 25 років: у Міноборони готують вікове нововведення для призовників – деталі

Це нововведення потішить низку чоловіків призовного віку


Пропонується знизити вік призовників з 27 до 25 років, щоб не суперечити мобілізації.
Міноборони України підготувало пропозиції щодо зміни законодавства щодо граничного віку перебування громадян на військовому обліку призовників. Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

Повідомляється, що на період дії військового стану відсутня необхідність перебування громадян на військовому обліку призовників до 27 років. Загалом призив на термінову військову службу в період війни не здійснюється, але щорічне відвідування призовників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, у тому числі для проходження медоглядів, викликає додаткові фінансові витрати, навантаження на медичних працівників та збільшення черг для проходження ВЛК.

Крім того, тривале перебування на військовому обліку призовників під час дії військового стану призводить до того, що значна кількість громадян, придатних до військової служби, не може бути залучена до військової служби за призовом під час мобілізації, оскільки вони не є військовозобов’язаними.

Пропозиція Міноборони щодо зниження граничного віку перебування громадян на військовому обліку призовників з 27 до 25 років є одним із заходів, спрямованих на зміцнення обороноздатності держави. Таке рішення було прийнято за узгодженням з іншими урядовими та структурами безпеки.

Джерело.

Close