facebook

Терміново збирайте речі: Українців екстрено попередили про масову евакуацію

Жителів Авдіївки евакуювали з міста.

Наразі планується евакуювати всіх громадянських мешканців з Авдіївки, розташованої на Донеччині. Незважаючи на те, що процес евакуації вже розпочався, місцева влада заявляє, що мирні жителі відмовляються залишати місто. Про це пише “OBOZREVATEL”.

“В Авдіївці досі залишається мирне населення. Там його залишилося дуже мало і, швидше за все, найближчим часом буде евакуйовано все цивільне населення”, – повідомив начальник Об’єднаного прес-центру сил оборони на Таврійському напрямку Сергій Телятицький.

Чиновник нагадав, що однією з найгарячіших точок на сьогодні є також Мар’їнка. Місцевих жителів звідти евакуювали ще на початку року.

Сумніви щодо можливості евакуації всіх мирних жителів висловив керівник військової адміністрації Авдіївки, Віталій Барабаш. За його словами, у місті досі перебувають 1778 людей.

“Щодо заяви прес-офіцера Таврії, він, мабуть, не розібрався. Усіх неможливо і нереально евакуювати, навіть із законної точки зору. Жодного законного механізму такого немає. Сім’ї з дітьми – так, без проблем. Є й постанова Кабміну”, – заявив він у коментарі “Громадському”.

За словами представника влади, в Авдіївці проживає лише одна дитина, і нині влада намагається знайти її батьків, які, мабуть, ховаються. Незважаючи на те, що евакуація з міста здійснюється щодня, охочих залишити місто немає.

“Вчора двоє людей вивезли, до цього кілька днів взагалі нікого не вивозили. Місто під щільними обстрілами вже рік, зараз вдень взагалі не буває тиші. Але люди все одно не поспішають їхати”, – наголосив він.

За даними Генштабу, за останні 24 години противник втратив при наступі на Таврійському напрямку близько двох рот солдатів, які загинули або поранені. Сили оборони України у свою чергу знищили 28 одиниць військової техніки, 4 склади з боєприпасами, 2 безпілотні літальні апарати, 4 бойові бронемашини, ЗРК “Оса” та комплекс С-300 противника.

Противник використовує тактику “м’ясних штурмів”, відправляючи особовий склад на атаку без вогневої підтримки важкої техніки. За минулі 24 години ворог 24 рази намагався штурмувати українські позиції.

Джерело.

Close