facebook

Чи можуть двірники розносити повістки: Юрист поставив крапку у цьому питанні

Давайте дізнаємося, чи законні такі дії і чи можна відмовитися від документа.

Для наших читачів буде корисно дізнатися трохи зі світу українських чоловіків, які з тих чи інших причин поки що не прийшли добровільно до Територіальних центрів комплектування. Під час мобілізації, яка в Україні загальна, трапляються випадки, коли військовозобов’язаним вручають повістки навіть працівники ЖЕКу.
Про цю ситуацію з юридичного погляду розповів адвокат Ростислав Кравець у мережі YouTube.

“Знайти кожного військовозобов’язаного і передати йому особисто повістку військкоматам складно. Саме тому іноді вони передають документи сільрадам, компаніям чи навіть ЖЕКам”, – повідомив правозахисник.

Виходить, якщо повістку вручить працівник комунальної організації, це цілком законно. Однак, зверніть увагу, що у співробітника має бути відповідна відомість.

Як працює схема вручення повістки
Представник ЖЕКу видає військовозобов’язаному громадянину повістку. Той, у свою чергу, залишає підпис на документі, де вказано дату та час, тим самим підтверджує отримання повістки.

Якщо ви відмовляєтеся приймати документ, працівник ЖЕКу повинен на місці скласти акт зі свідками. Якщо працівник ЖЕКу просто залишив документ у поштовій скриньці, ви можете проігнорувати його. Адже в такому разі немає підтвердження, що військовозобов’язаний отримав повістку.

Джерело.

Close