facebook

Експерт назвав загрозливі години ракетних ударів 9 і 10 травня: “Агонія росіян триватиме”

Аналітик вважає, що за останніми атаками ворога криється полювання на ЗРК Patriot.

Обидві ночі, з 8 на 9 та з 9 на 10 травня можуть бути використані ворогом для нанесення нових масованих ударів.

Таку думку в коментарі для ТСН.ua висловив військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко. Крім цього, експерт припустив, що могло бути цілями ворожих дронів-камікадзе, які масовано атакували столицю сьогодні, в ніч на 8 травня.

“Після того, як стався інцидент на даху Кремля, то велика кількість російських пропагандистів, навіть офіційні представники російських політичних сил закликали, як завжди, нанести удар по центрах прийняття рішень. Навіть були такі версії, що нанесення по урядовому кварталу в Києві буде виправданим. Як відповідь на “удар України” по Кремлю”, – каже Олександр Коваленко.

До цього експерт додає: “Про те, що сталось на даху Кремля – є багато версій та думок. Але саме це вони можуть використати для нанесення удару по Верховній Раді, по урядовому кварталу, по Офісу президента. Через це вони можуть виправдовувати багато своїх військових злочинів”.

Аналітик звертає увагу на те, чому окупанти використали велику кількість дронів саме по столиці.

“Вони обрали удар дронами як дешевий варіант, яким можно заміщувати ракетні удари. Що таке 35 дронів Shahed-136? Це приблизно 1 мільйон доларів, приблизна їх вартість. Що таке ракета Х-101? Це майже 13 мільйонів доларів, але це одна ракета. Тому, мабуть, спробували такий варіант. Є ще один момент. Це не означає, що у них закінчились ракети Х-101. Це важливо розуміти. З 8 на 9 травня, навіть з 9 на 10 травня також треба очікувати такі удари. Про це не кажуть, але такі масовані нальоти можуть бути елементом проведення розвідки щодо виявлення місця розташування ЗРК Patriot”, – припускає Коваленко.

На наше запитання про те, що саме було головною метою ворога – виявлення ЗРК Patriot чи знищення певних об’єктів в Києві, Коваленко відповів так: “Все це вони роблять комплексно. Будь-яку оборону ППО можно прорвати. Чи дроном-камікадзе, чи ракетою. Мета №1 ворога – знищити якийсь об’єкт, будівлю. Це супроводжується виявленням ППО. Вони розуміють, що ніхто не буде збивати дрон за допомогою Patriot, але використання його РЛС можливе. Тобто так вони можуть виявляти те, де розміщується Patriot. Я вважаю, що всі останні атаки, які відбуваються – це є полюванням на Patriot”.

Чого чекати сьогодні та завтра
Резюмуючи, Коваленко припускає, що ворог може наносити удари саме вночі, пояснюючи те, чому обрано таку тактику.

“Вони використовують ніч в першу чергу. Тому, що вночі візуально важче виявляти та знищувати такі цілі, як дрони. Вони катилізують ці події (атаки – ред.) на 9 травня. Це для них є фетиш-датою. Навіть після цього їм потрібно буде якось нівелювати свої поразки в зоні бойових дій. На 9 травня вони не зможуть окупувати Бахмут. Перемог у ворога не відбудеться. Якщо найближчим часом почнеться контрнаступ ЗСУ, то вони сконцентрують удари саме по тиловим містам, по цивільним об’єктам. Агонія може продовжитись”, – каже Коваленко.

Джерело.

Close