facebook

“Водії увага! В Україні запроваджують штрафи до 850 грн за небезпечних пасажирів в авто”

Люди, які створюють закони, вирішили поборотися за увагу водія під час дороги. Поки що лише штрафами.

Для наших читачів, котрі є активними водіями, є дуже важлива новина. Справа в тому, що в Україні планують запровадити новий штраф, і він до речі не такий уже й нешкідливий. Нові санкції стосуватимуться водіїв, які не подбали про безпечне перевезення тварин.
Про це стало відомо завдяки зареєстрованому в українському парламенті новому законопроекту за номером 9016.

Народні депутати, які виступили авторами цього законопроекту, зазначають, що в Україні багато водіїв, особливо серед жінок, люблять тримати на руках чи колінах невеликих собак під час керування автомобілем.

Проте тварина можуть відволікати водія і цим заважати йому керувати транспортним засобом, що створює потенційний ризик ДТП.

Крім того, якщо тварина не розміщена в авто за допомогою спецзасобів для перевезення або надійних кріплень, домашній улюбленець може при раптовій зупинці або зіткненні травмуватися сам і завдати шкоди іншим в салоні.

“У типовій ДТП при швидкості 50 км/год собака вагою 20-25 кг летітиме вперед із силою удару близько 700 кг”, – зазначили народні депутати в пояснювальній записці.
Тому вони хочуть запровадити штрафи за перевезення тварин таким чином, що заважає керуванню транспортним засобом та дотриманню водієм правил дорожнього руху. Законопроектом передбачено штраф у розмірі 510 гривень, а за повторне порушення – 850 гривень.

Джерело.

Close