facebook

В 74 має вигляд 20-річної: жінка розповіла, як завжди залишатися у формі (фото)

Вона впевнена, що вік не може бути вироком.

74-річна Норма Вільямс з Ліверпуля, яка стверджує, що має рівень фізичної форми 20-річної, поділилася своїми головними порадами, як виглядати та почуватися чудово в будь-якому віці.

Про це пише видання NeedToKnow.

Раніше вона казала про те, що перебуває в найкращій формі свого життя і має “більше енергії, ніж у підлітковому віці”. Тепер Норма розкрила свої секрети підтримки здорової фігури незалежно від віку.

“Стільки літніх жінок відмовляються від себе”, — сказала виданню NeedToKnow Норма, яка зараз живе в Сполето, Італія, де вона керує однією компанією разом зі своїм партнером Лорі, 85 років.

“Старіння не обов’язково може бути депресивним процесом. Старістю треба пишатися — ти прожив довше за інших і набув більше мудрості”.

Щодо Норми, її здоров’я та рівень впевненості в собі значно покращилися за десятиліття. Раніше вона сказала: “Лікарі кажуть мені, що я маю здоров’я та фізичну форму, як у дуже здорової 20-річної дівчини. Але більшу частину своїх 20 років я мала надмірну вагу і переїдала. Я лягала спати з кількома пакетами шоколадного зефіру і щойно нарізаним білим батоном. Я була розбитою і весь час почувалася погано.


У молодому віці Норма мала проблеми з переїданням. Фото: Jam Press
Найбільша різниця між мною в 20 і в 70 полягає в енергії. Мій рівень енергії зріс за останні 50 років і саме це спонукає мене жити так, як я живу зараз. Люди зазвичай шоковані, коли дізнаються про мій вік. Часто незнайомці зупиняють мене і ввічливо запитують, скільки мені років”.

Жінка поділилася своїми золотими правилами, які допомагають бути у формі та протистояти впливу старіння на своє тіло, і вони досить прості.

Не рахуйте калорії
Неймовірно, але, незважаючи на свою струнку статуру, Норма присягається, що не рахує калорії: “Кожного разу, коли ви хочете їсти, навіть якщо це відбувається безперервно — а в мене таке було! — ви завжди повинні обирати здоровий варіант і уникати рафінованої та солодкої їжі.

Можливо, спочатку ви набираєте вагу, вживаючи сири, хліб грубого помелу, рибу, м’ясо, горіхи, овочі, йогурти без цукру, з медом, фрукти — просто подивіться, що таке здорова їжа. Але потім їжте, скільки хочете! З часом ви побачите, що ваш апетит зменшиться, оскільки ви насичуєте своє тіло. Бажання часто їсти зникне, і, природно, ви втратите вагу, і ваша перевага над вашим тілом збільшиться”.

Знайдіть своє “магічне число”
Норма запевняє, що щодня робить розтяжку та вправи і рекомендує вам зосередитися на досягненні цілі, наприклад, 20 випадів. Для любителів фітнесу це передбачає регулярні розтяжки та щоденні прогулянки по 9 км.

Вона сказала: “Щоранку ви повинні робити розтяжку — у вас є час, тому використовуйте його з розумом. Таким чином ви збадьоритеся і готові будете розпочати день. У мене є “магічне число” 50. Отже, поки я кип’ячу чайник для чаю, я зроблю 20 вправ, ще 10 після того, як наллю воду в чашки, і ще 20 розтягнусь, поки роблю макіяж.


Щодня Норма робить фізичні вправи. Фото: Jam Press
Ваше “магічне число” може бути 5 або 10. Я дуже досвідчений фанатик фізичних вправ, тому 50 вправ було б занадто багато для більшості 74-річних. Якщо ви новачок, пошукайте в Інтернеті легкі вправи для початківців. Найголовніше — почати. Друга найважливіша річ — повторювати традицію щодня. Вам дозволено взяти непарний вихідний день, але наступного дня спробуйте зробити вдвічі більше. Ця діяльність дозволить вам встановити контакт зі своїм тілом”.

Без перекусів
Хоча жінки наполягає, що ви можете їсти скільки завгодно, Норма рекомендує робити це за три прийоми — під час прийому їжі — замість того, щоб перекушувати протягом дня: “Перший принцип — їсти лише три рази на день і не їсти між прийомами їжі. Це непросто, коли ти звик їсти, коли хочеться!

Моя дієта не ідеальна — я легко можу знищити чотири-п’ять пакетів із солоним печивом після основного прийому їжі. Але у мене є два золотих правила, одне — ніколи не перекушувати між прийомами їжі. Стрес може змусити вас їсти більше. І якщо у вас стрес, то їжте більше.

Але переконайтеся, що це з усіх груп здорових продуктів, якими б калорійними вони не були. Я постійно переїдаю, але оскільки я їм в основному здорову їжу, є природна межа, коли вам просто достатньо. Їжте, поки не досягнете цього моменту”.

Впевненість у собі — ключова річ
Хоча жінка хотіла б одного дня пройтися на подіумі, починаюча модель Норма наполягає на тому, що ми завжди повинні зосереджуватися на своєму здоров’ї та впевненості в собі, а не намагатися наслідувати інших.


Жінка мріє пройтися подіумом. Фото: Jam Press
Вона сказала: “Ваша самооцінка покращиться, коли ви почнете більш продуктивно працювати над своїм тілом. Все залежить від того, як ти себе почуваєш, а не від того, як виглядаєш. Якщо ти почуваєшся добре, ти будеш добре виглядати!Не порівнюйте себе з якимось створеним ідеалом — це швидкий шлях до нещастя.

Ми повинні прагнути бути найкращою версією самих себе. Спробуйте зайнятися діяльністю, яка відволікає вашу увагу від того, як ви виглядаєте, — катайтеся на конях, плавайте, навчайтеся… будь-що, що дозволяє вам зацікавитися чимось іншим, крім того, як ви виглядаєте. Аура впевненості в собі, яка виникає внаслідок таких занять, може бути надзвичайно привабливою. Підкреслюйте свою унікальність і насолоджуйтесь цим.

Мені майже 75, і я приклад унікальності. Коли я кажу моїм молодим друзям у віці 20 років: “Може, мій одяг занадто тісний і короткий?”, вони завжди відповідають: “Не має значення, що ти одягаєш! Ти Норма!”.

Джерело.

Close