facebook

“Шалена гроза рине на ці області України з лютою силою, температура приголомшить українців”

Синоптики кажуть про суттєве потепління, але мешканцям кількох областей також доведеться зіткнутися зі сильними опадами.

Як інформує “УНІАН”, найближчими днями в Україні очікується дуже тепла погода. На заході дощитиме, поступово опади поширяться й на інші регіони нашої країни, проте на температуру вони не вплинуть. Наприкінці тижня стовпчики термометрів подекуди вже показуватимуть +28°. Про це свідчить прогноз синоптика Ігоря Кібальчича.

Погода 18 травня

У четвер, за даними Кібальчича, у західних областях утримається нестійка погода з дощами та грозами. В інших регіонах України опадів не очікується. Вітер східний та південно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі становитиме +10…+15 °С, вдень +22…+27 °С.

Погода 19 травня

Перед вихідними невеликі короткочасні дощі пройдуть у західних та місцями північних областях. Вітер східний, 5-10 м/с, у Криму та Приазов’ї вдень очікуються окремі пориви до 15-17 м/с. Температура повітря вночі буде в межах +11…+16 °С, вдень +22…+27 °С.

Прогноз погоди на вихідні

20 та 21 травня місцями в Україні очікуються невеликі дощі, переважно у денний час. Вітер буде північно-східної чверті, 5-10 м/с. Температура вночі +10…+16 °С, вдень повітря прогріється до +22…+28 °С.

Потепління в Україні – що кажуть синоптики

В Укргідрометцентрі сказали, що теплі речі вже можна ховати, адже до України завітало довгоочікуване тепло.

Зокрема, за даними синоптиків, 17 та 18 травня по всій Україні очікується 22-27°. В Карпатах вночі 4-9° тепла, вдень 9-14°. А у п’ятницю в західній частині місцями пройдуть короткочасні дощі та весняні грози. Повітря прогріється до 21-27°. В західних областях та в Криму буде свіжіше, 18-24°.

Джерело.

Close