facebook

Опинилися у пастці: У притулку через бойові дії зaгuнули 60 дітей

Діти перебували без доступу до їжі, води та ліків.

У столиці Судану – Хартумі – в дитячому притулку за останні шість тижнів загинули щонайменше 60 дітей. Вони опинилися в пастці через бойові дії. Основними причинами смерті були відсутність їжі та води, а також хвороби.

Про це повідомляє AP.

Співробітник притулку пояснив, що діти опинилися в пастці через бойові дії.

“Це катастрофічна ситуація. Ми очікували цього від першого дня бойових дій”, – сказав він.

Згідно з документами, що засвідчують смерть дітей, серед загиблих були, зокрема, немовлята віком до трьох місяців, а також четверо співробітників притулку. Лише за останні вихідні померли 26 людей.

Ситуація в Судані
Жителі Хартума через бої, що тривають, сидять у будинках, у багатьох закінчуються запаси їжі та води. У деяких місцях пошкоджено водогін, багато суданців набирають воду в річці Ніл.

“Перемир’я, якщо воно дотримуватиметься, дозволить мирним жителям залишити місто. Іноземні держави сподіваються, що вони зможуть евакуювати із Судану своїх громадян”, — повідомили раніше журналісти.

Зі слів заступника представника ООН Фархана Хака, в країні відчувається гостра нестача продовольства, чистої води, ліків і палива. Водночас ціни різко зросли.

Інтенсивні бойові дії в Хартумі, а також у штатах Північний і Блакитний Ніл, Північний Кордофан і Дарфур перешкоджають операціям із надання допомоги.

Телеканал Al Arabiya з посиланням на дані групи лікарів повідомив, що в Судані припинили працювати більшість великих лікарень.

У Судані останнім часом триває напруженість між військовими та цивільними групами, які не можуть поділити владу після того, як 2019 року скинули з посади диктатора Омара аль Башира. Прихильники одних та других влаштовують протести та звинувачують одні одних у захопленні влади.

Джерело.

Close