facebook

Буде справжнє пекло: Крим залишиться без води через Путіна, людей уже попередили

Ігор Сирота заявив про неможливість відновлення Каховської ГЕС після того, як її було підірвано на середині, у нижніх позначках і з патерни

Генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота оголосив, що Каховська ГЕС не підлягає відновленню після знищення російськими окупантами. У результаті Каховську ГЕС доведеться демонтувати, що позначиться на жителях Криму. Це означає, що Крим уже не зможе отримувати воду з Північно-Кримського каналу, і водопостачання у Криму залишиться під великим питанням.

Докладніше про те, що Крим залишиться без води інформує Главред.

Рівень води в Каховському водосховищі виявився настільки низьким, що воно не може забезпечувати подальше водопостачання Криму.

“Рівень води у водосховищі вже 11 метрів (станом на вчора, а на ранок 10 червня вже 10.42 м). Тобто ми чітко розуміємо, що це немає жодного паркану до жодного міста, ні до ЗАЕС, ні до, тим більше, Кримському каналу І поки не буде побудовано перемичку, поки не буде піднято до певної позначки рівень води, в Крим вода надходити не буде Я більше ніж переконаний, що навіть побудувавши перемичку, то найближча перспектива (відновлення поставок води Кримським каналом) – це наступного року навесні… Коли ми деокупуємо Херсонську область, Крим, побудуємо перемичку і після повені будемо наповнювати, то тільки тоді, після повені, така може з’явитися. Не раніше”, — зазначив Сирота.

Ігор Сирота висловив оптимістичний прогноз, що постачання води до Криму можна буде відновити лише хіба що наступної весни, але це припущення надто оптимістично з огляду на складність проблеми як технічної, так і політичної. У результаті жителям Криму необхідно бути готовими до будь-якого результату. Таким чином, ситуація з водопостачанням у Криму залишається критичною та спостерігається необхідність пошуку нових джерел води для поповнення водних ресурсів у регіоні.

Джерело.

Close