facebook

Шойгу наказав “вагнерівцям” перейти в підпорядкування Міноборони РФ: що відповів Пригожин

Конфлікт між Пригожин та Шойгу набирає обертів.

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу наказав підписати до 1 липня контракт з армією РФ усім “продовольчим загонам”. Зокрема, це стосується і “вагнерівців”.

Про це йдеться у розпорядженні опублікованим Міноборони РФ.

Зазначається, що такий контракт надасть так званим “добровольчим формуванням” необхідного правового статусу, а також створить “єдині підходи до організації всебічного забезпечення”.

“Найманці мають можливість підписати індивідуальні контракти як з загонами, так і з міністерством безпосередньо”, – йдеться у повідомленні.

У відповідь ватажок “вагнерівців” заявив, що ті накази та укази, які формує Шойгу, поширюються на співробітників Міністерства оборони та на військовослужбовців. Тому ПВК «Вагнер» не підписуватиме жодних контрактів із Шойгу.

“ПВК «Вагнер» органічно вбудована у загальну систему, ПВК «Вагнер» узгодить свої дії з генералами та командирами підрозділів, має глибокий досвід і є високоефективною структурою. На жаль, такої ефективністі більшість військових частин не має і саме через те, що Шойгу не може нормально управляти військовими формуваннями”, – заяявили у пресслужбі Пригожина.

Там додали, що коли “грім гримне, вдадуться та принесуть озброєння та боєприпаси з проханням «допоможіть».

“Щодо підпорядкування, безумовно, ПВК «Вагнер» абсолютно повністю підпорядковується інтересам РФ та верховному головнокомандувачу. На території, згідно з розпорядженнями Герасимова та Шойгу, ПВК «Вагнер» узгодить усі свої дії та виконує завдання, поставлені генералом армії Суровікіним”, – резюмувала у пресслужбі Пригожина.

Конфлікт між Пригожиним та керівництвом РФ
Очільник ПВК “Вагнер” Євген Пригожин останнім часом все більше вдається до критики російського Міноборони. Натомість глава Кремля Путін ніяк не реагує на це.

Раніше власник ПВК “Вагнер” Євген Пригожин заявив, що російські війська тікають з району села Берхівка в Бахмутському районі та закликав особисто прибути на фронт очільника Генштабу РФ Валерія Герасимова та міністра оборони Сергія Шойгу.

Керівник російської ПВК “Вагнер” Євген Пригожин заявив у середу, 31 травня, що звернувся до прокуратури з проханням розслідувати “злочини”, скоєні високопосадовцями російського оборонного відомства до та під час військової кампанії Москви в Україні.

Джерело.

Close