facebook

“Мені пох*й”: на Львівщині не дозволяли зносити пам’ятник колгоспниці, бо він схожий на Юлію Тимошенко

Через агресію місцевих жителів довелось викликати поліцію.

У селі В’язова Жовківської громади Львівської області у четвер, 15 червня, місцеві селяни не дозволяли демонтувати радянський пам’ятник колгоспниці, бо вона схожа на Юлію Тимошенко. Агресивні чоловіки кидались на активістів з погрозами та лайкою, через що довелось викликати поліцію.

Про це повідомили депутат Львівської облради, член ініціативної групи ЛОВА з декомунізації Захар Миляник та проєкт “Декомунізація Львівщини”.

Жителі села на Львівщині вирішили захистити пам’ятник колгоспу і колективізації. Агресивні чоловіки заявляли, що він не має стосунку до комуністичного режиму та схожий на відому політикиню Юлію Тимошенко.

“Важка громада Вʼязової, в якій ціла купа памʼятників радянської доби. Громада, в якій чоловіки, які тут лишилися, захищають не Україну, а колгоспницю. Довелося викликати поліцію”, – написав Захар Миляник.

Проєкт “Декомунізація Львівщини” опублікував кадри розмови місцевих жителів з активістам. Кілька чоловіків накинулись на людей, лаяли їх, обзивали, захищаючи радянський монумент.

“Моя баба теж була в Сибіру, але коли повернулася сюди в 17 років, вона ніколи не була проти того пам’ятника. І працювала все життя в колгоспі. Мені москалі пох*й! І ви мені так само разом з ними пох*й. Бо ви долбо*об”, – вигукував чоловік, який представився Богданом.

Інший житель села кричав, що “тут захоплюють землю”.

Пам'ятник колгоспниці таки демонтували. Фото: Захар Миляник / ©

На місце події викликали поліцію, яка врегулювала конфлікт. Зрештою пам’ятник колгоспниці таки демонтували. Після цього у селі знесли ще і дві скульптури піонерів, які були тут з радянських часів.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав закон про деколонізацію топонімів в Україні.

Джерело.

Close