facebook

Суми у платіжках злетять у рази: споживачів попередили про наслідки відмови у перевірці лічильника газу

Якщо людина цьому перешкоджає, вона порушує закон і повинна понести відповідальність.

В Україні нещодавно повернули обов’язкові перевірки лічильників, зокрема на газ. Споживачів попереджають, якщо не дати її провести, суми у платіжках значно зростуть. kyiv.znaj.ua

Величезні квитанції за газ прийдуть, якщо українці не допустять комунальників до лічильників, щоб ті провели перевірку. Фахівці порталу ГазПравда розповіли, що у такій ситуації розрахунок проводитиметься за граничним обсягом споживання.

Так, співробітники облгазу зобов’язані повідомити споживача про те, в яких термінах здійснюватимуть перевірку лічильника, якщо людина цьому перешкоджає, вона порушує закон і повинна понести відповідальність.

Облгаз при недопуску складає акт про порушення, а також попереджає про наслідки під особистий підпис споживача. Через 20 діб з дня складання такого акта споживачеві буде здійснено розрахунок збитків за граничними обсягами споживання.

Платіжка Нафтогаз. Фото: Youtube

“Відмова споживача у підписі зазначеного Акту ніяк не звільняє його від відповідальності”, – зазначили фахівці.

Акт про порушення вважається дійсним, якщо його підписали представник облгазу та одна незацікавлена ​​особа. У разі відмови споживача від підписання акта про порушення про це робиться відмітка в обох примірниках акта про порушення, один з яких надсилається споживачу рекомендованим поштовим відправленням протягом п’яти робочих днів з дня складання такого акта.

 

Джерело.

Close