facebook

Дочекалися: Українці отримуватимуть пенсії від 7500 грн, ще й з доплатами до 100%

Українці також зможуть отримати соціальні “аванси” від розміру своїх виплат – від 40% до 100%.

В Україні, навіть незважаючи на військовий стан, продовжують виплачувати пенсії, соціальну допомогу для різних категорій громадян. На цей раз у нас з’явилася інформація, кому належать виплати у розмірі від 7500 грн до 13000 гривень.
Варто зазначити одразу, що такі виплати належать військовослужбовцям із ЗСУ.

Військовим належить виплати від держави на лікування різних хвороб, крім того, залишається актуальним нарахування пенсій для бійців з інвалідністю. Військові можуть одержати соціальні виплати у розмірі від 40% до 100% сум грошового забезпечення.

Про які суми йдеться
Особам з інвалідністю внаслідок війни:

– І групи – 100% сум грошового забезпечення;
– ІІ групи – 80% сум грошового забезпечення;
– ІІІ групи – 60% сум грошового забезпечення.

Іншим особам з інвалідністю:

– І групи – 70% сум грошового забезпечення;

– ІІ групи – 60% сум грошового забезпечення;

– ІІІ групи – 40% сум грошового забезпечення.

Також є мінімальні виплати та їх розмір залежить від складу строкової служби:

– для військовослужбовців серед осіб сержантського та старшинського складу строкової служби у розмірі 110% вищезазначених сум;

– серед військовослужбовців (крім осіб із військовослужбовців строкової служби) рядового, сержантського та старшинського складу – 120%, серед осіб офіцерського складу – 130%.

Важливо, що якщо захиснику (за його бажанням) призначать пенсію за загальними нормами згідно із законом “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, то нарахування залежатиме від загального стажу, зарплати та групи інвалідності.

Військові з інвалідністю в результаті війни не повинні отримувати пенсії з усіма належними надбавками менше за наступні суми: для I групи – 13 604,50 гривні; для ІІ групи – 10 988,25 гривні; для ІІІ групи – 7534,80 гривні.

Джерело.

Close