facebook

Скільки українцям коштуватиме навчання в автошколі та отримання посвідчення водія: Ціни

Вартість навчання залежить від деількох факторів.

Українці для отримання прав водія мають пройти заняття в автошколі, а також скласти іспити. З часом ціни на цю процедуру змінюються, тому майбутнім водіям буде корисно дізнатися, скільки коштуватимуть знання у 2023 році.
Вартість навчання відрізняється в залежності від деяких факторів – від вибору самої автошколи, її рейтингу тощо. Однак є показник, скільки в середньому коштуватиме навчання у містах. Наприклад, у Києві це 6 500 гривень, у Дніпрі – 5 500 гривень, а в Одесі – 3 200 гривень.

В автошколі розраховується термін навчання в залежності від кількості відвідувань, тобто теоретичний курс можна пройти приблизно за 2 місяці, якщо займатися двічі на тиждень по 2 години, графік пропонують гнучкий.

Практичні заняття є обов’язковими, без них посвідчення не видадуть. Інструктори зазвичай беруть плату за кожне заняття, а сума залежить від кількості занять, які потрібні водієві.

У середньому одне практичне заняття у Києві коштуватиме 500 гривень за годину, у Дніпрі – 550 гривень за годину, а в Одесі – 450 гривень за годину.

За іспит у регіональному сервісному центрі також вимагатимуть плату. Нині ціна становить всього 13 гривень. Також з водія попросять гроші за бланкову продукцію для отримання посвідчення, приблизно 254 гривні.

Джерело.

Close