facebook

До пенсій доплатять від 2 до 11 тисяч грн: Хто з українців стане багатшим

Хто із українських пенсіонерів може розраховувати на додаткові виплати до пенсії.

Частина пенсіонерів може розраховувати на додаткові 2100 – 11 000 гривень до пенсійних виплат. Наприклад, такий вид виплат призначається українцям у разі повної чи часткової втрати працездатності. Хто ще може претендувати на виплати, повідомляє Мінсоцполітики.

Згідно з інформацією, пенсіонери, які мають інвалідність, також можуть розраховувати на такі виплати. У відомстві зазначають, що виплата не залежить від часу настання інвалідності.

Водночас для призначення виплат необхідно мати страховий стаж, передбачений законодавством. Залежно від віку його тривалість повинна становити не менше 1-15 років.

Особа з інвалідністю першої групи може розраховувати на додаткові 90% пенсійних виплат відповідно до віку. У той же час мінімальна сума має становити:

для тих громадян, які не працюють – 2100 гривень;

для тих хто має роботу – 2 093 гривень.

Особи з інвалідністю внаслідок війни мінімальна пенсія становитиме 10 988,25 гривні, тобто 525% прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Розмір прожиткового мінімуму становить 2093 гривні.

Особи з інвалідністю, що настала у зв’язку з каліцтвом або захворювання внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають пенсії у розмірі 5 472 гривні, а особи з інвалідністю учасники ліквідації катастрофи можуть розраховувати на пенсії у розмірі 10 738,62 гривні, тобто 80% середньої заробітної плати.

Джерело.

Close