facebook

Стосується всіх військових: Як звільнятимуть у запас за новими правилами

В Україні змінили правила звільнення військових у запас.

Військово-лікарська комісія має право приймати рішення про непридатність військовослужбовця у випадку, якщо його травма або результати оперативного втручання потребують часу для відновлення від 6 до 12 місяців. Про це повідомила офіцер ЗСУ Оксана Горбач в ефірі телемарафону.

За її словами, військово-лікарська комісія також має право приймати рішення щодо тимчасової непридатності військовослужбовця.

“До цього часу військовослужбовець повинен був перебувати в місці, визначеному командиром. Переважно це пункт постійної дислокації. І відповідно в пунктах постійної дислокації можуть бути неготівкові сервіси або послуги, які необхідні військовослужбовцеві, щоб повністю відновитися”, – пояснила Горбач.

Завдяки новому закону, військовослужбовця, якого визнали непридатним, може бути звільнений у запас.

Протягом цього періоду, який становить 6 або 12 місяців, він може залишатися вдома, а не на пункті дислокації та отримувати послуги для відновлення здоров’я.

За словами Оксани Горбач, після закінчення 6 або 12 місяців військовослужбовець повертається у військкомат, де проходить перегляд комісією, яка приймає рішення про можливість продовження служби або остаточне звільнення з військової служби.

У разі якщо військово-лікарська комісія приймає рішення про звільнення військовослужбовця, його виключають із військового обліку.

Джерело.

Close